lördag 24 januari 2009

Matlust

I Cala Montjoi, cirka 10 mil norr om Barcelona, ligger restaurant El Bulli. Den har tre stjärnor i Guide Michelin, 15 bord och sådan dragningskraft på folk som gillar avantgardistisk och experimentell matlagning att man får vänta ett år på en plats. 500 000 ringer varje år eller skriver brev för att motivera att just de skall få komma! Sant!!!
Tur man har ett kylskåp med rester, tänker jag när jag pressar in resultatet från dagens räd på Gudagott och sen mumsar i mig gårdagens kyckling. Jag hade bara tänkt mig ett par skivor av deras fina entrecôte - blev så sugen på chimichurri - men så var nötköttet slut och... vad göra...?
Jo - det blev lammracks, tre köttkorvar med kortdatum, nymalen blandfärs och - faktiskt - några färdigpanerade schweitzersnitzlar bara för att Gudagotts är så gudagoda (och för att det är bekvämt och skönt att vara lite lat ibland...).

Micke är på Öland igen. Möte med ny byggmästare sedan den först tilltänkte fått förhinder.


Har annars ritat ett förslag till kök och innan maken drog österut hann vi med att kolla braskamin, vitvaror och lite badrumsinredningar - sen stack jag till Optimeras köksutställning. Vita luckor och en oljad skiva av valnöt är fint.