måndag 13 juli 2009

Full fart framåt i livet

Så här på livets andra planhalva är det lätt att inbilla sig att man sett och upplevt det mesta. Ändå inser man gång efter annan att det finns mycket nytt att upptäcka och uppleva. Vår vänkrets har förändrats, gamla bekantskaper har fördjupats och umgänget präglas av både livslust, upptäcktsglädje, värme och kärlek - detta är människor man vill åldras med och som man i alla stycken känner en otrolig samhörighet och vänskap med.

Stefan och Pia står för den goda maten och gastronomin, Bengt och Irénes golfintresse har fått ut mig på banan. Det är skitsvårt, jag har kommit ett myrsteg på vägen - men det är kul och helt utan all prestige. Staffans stora motorintresse har också öppnat dörren till en helt ny värld med snabba bilar och kurvteknik... och utan Åsas entusiasm hade jag aldrig haft några rödmålade pallkragar med grönsaker i trädgården...
Utan nyfikenhet hade man möjligen kikat in genom dörrspringan, men när nu dörren öppnades och någon önskade oss välkomna har vi tagit vara på möjligheterna och klivit på.

Så skönt att man fortfarande är nyfiken.